Innofactor® Dynasty 360°™

Innofactor Dynasty 360° on helppokäyttöinen tiedonhallinnan valmisohjelmisto dokumenttien, sähköpostien, asiankäsittelyprosessien, projektien ja kontaktien hallintaan. Ohjelmiston avulla tehostetaan toimintaprosesseja, tiedon jakamista sekä työskentelyä organisaation sisällä ja sidosryhmien kanssa.

Innofactor Dynasty 360° tukee monipuolisesti työnkulkuja ja prosesseja, liittyivätpä ne hallinnolliseen päätöksentekoon, henkilöstöhallintoon, talouteen, myyntiin, ostoon tai palveluihin. Valmiin toiminnallisuuden ohella Innofactor Dynasty 360° on myös helppo liittää muihin ohjelmistoihin.

Innofactor Dynasty 360˚ versio JH1.0 (4.1 SP7) sisältää SÄHKE2-vaatimusten (Operatiivinen järjestelmä v.2.0 / 23.4.2015) mukaiset ominaisuudet. Tämä versio on tuotettu ja sitä ylläpidetään SÄHKE2-sertifiointivaatimusten mukaisesti.

Innofactor Dynasty 360° -tuotteen ominaisuuksia

  • käyttöliittymänä Microsoft Outlook, Office tai SharePoint
  • asiakaskohtaisesti määriteltävät luokittelutiedot, listanäkymät, raportit ja työtilat
  • monipuoliset käyttöoikeusmäärittelyt, työnkulut ja hakutoiminnot
  • käyttäjäroolin mukaiset sähköiset työpöydät
  • avoimet rajapinnat ja hyvät integrointimahdollisuudet muihin järjestelmiin.

Innofactor Dynasty 360° on saatavilla useilla eri kielillä.

Esimerkkejä toteutetuista asiakasratkaisuista

Innofactor Dynasty 360° -järjestelmää käytetään kaupungin päätöksentekojärjestelmänä, jossa hoidetaan organisaation asianhallinta, kokoushallinta, viranhaltijapäätökset, dokumenttien hallinta sekä päätösten julkaisu.

Innofactor Plc

Keilaranta 9
FI-02150 Espoo, Finland
contact@innofactor.com
+358 10 272 9000
Contact us!