Siirry suoraan sisältöön.

Innofactorille ISO 13485:2016 -sertifikaatti terveydenhuollon ohjelmistoihin

Hero Image

27.06.2017 15.30 EEST (UTC +3)

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi

Innofactorille on myönnetty 22.6.2017 terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden (medical devices) johtamisjärjestelmän sertifikaatti, ISO 13485:2016.

Lääkinnälliset laitteet ovat ihmisten hoitamisessa ja sairauksien diagnooseissa tärkeässä osassa. Näihin sisältyvät terveydenhuollon laitteet, tarvikkeet ja ohjelmistot, joilla kaikilla on merkittävä vaikutus potilaan turvallisuuteen ja riskien hallintaan terveydenhuollossa. ISO 13485 on maailmanlaajuisesti laajimmin käytetty johtamisjärjestelmästandardi terveydenhuollon laitteille ja tarvikkeille, johon perustuva laadunhallinnan johtamisjärjestelmä auttaa terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden valmistajia ja käyttäjiä vähentämään riskiä ja parantamaan luotettavuutta.

”Innofactor on kasvanut viime vuosina merkittäväksi sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäratkaisujen toimittajaksi Suomessa. Olemme toteuttaneet esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS) Virtuaalisairaala- ja Terveyskylä-palvelut, jotka on jatkossa tarkoitus osana Valtioneuvoston Kärkihankkeita laajentaa kansallisiksi palveluiksi Suomessa. Jatkossa tavoittelemme myös kyseisillä palveluilla Pohjoismaiden markkinoita. Vaatimustaso palveluiden toimittajia kohtaan kasvaa palveluiden kriittisyyden myötä. ISO 13485 -sertifikaatti osoittaa, että Innofactorin prosessit täyttävät lääkinnällisten laitteiden vaatimukset ja Innofactor on potentiaalinen kumppani vaativien ratkaisujen toteutuksessa myös jatkossa”, toteaa Sami Ensio, Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja.

”Luottamus on terveydenhuollossa ensisijaisen tärkeää. Potilaan on pystyttävä luottamaan hoitohenkilöstöön, ja hoitohenkilöstön käyttämiinsä ohjelmistoihin. ISO 13485 -sertifikaatti on osoitus lisää siitä, että ymmärrämme ohjelmistotoimitustemme laadun merkityksen terveydenhuollon asiakkaillemme – ja panostamme tosissamme ollaksemme asiakkaidemme luottamuksen arvoinen”, lisää Hannu Laesvuori, Innofactorin terveydenhuollon ratkaisuista vastaava johtaja.

Sertifioinnin suoritti Inspecta Oy.


Lisätietoja

Sami Ensio, toimitusjohtaja, Innofactor Oyj
sami.ensio@innofactor.com, +358 50 584 2029


Innofactor

Innofactor on johtava digitalisaation ja pilviratkaisujen toteuttaja Pohjoismaissa. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen. Innofactorilla työskentelee yli 600 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Innofactorin asiakkaina on yli 1 500 yritystä, julkishallinnon ja kolmannen sektorin organisaatiota. Vuosina 2012–2016 Innofactorin liikevaihdon vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 28 %. Innofactor Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ Helsinki Oy:n päälistalla toimialalla teknologia. www.innofactor.fi

Inspecta
Inspecta on Pohjois-Euroopan johtava tarkastus-, testaus-, sertifiointi-, konsultointi- ja koulutusalan palveluyritys, jonka toimipisteet kattavat yhdeksän maata: Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Hollannin, Latvian, Viron, Liettuan ja Puolan. Yrityksen vuotuinen liikevaihto on 176 M € ja työntekijämäärä yli 1 600. www.inspecta.fi