Siirry suoraan sisältöön.

Innofactor päätoimittajana Microsoftin kansainvälisesti palkitsemassa Terveyskylän ICT-alustassa

Hero Image

08.03.2018 12.18 CEST/EET (UTC +2)

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi

Terveyskylä.fi on valittu voittajaksi Microsoftin kansainvälisessä 2018 Microsoft Health Innovation Awards -kilpailussa, sarjassa Outstanding Innovation. Innofactor on Terveyskylän ICT-alustan päätoimittaja usean vuoden ajalta. Voitto julkistettiin 2018 HIMSS Annual Conference and Exhibition -tapahtumassa Las Vegasissa, Yhdysvalloissa 7.3.2018.

Kilpailuun osallistui terveydenhuollon organisaatioita yhdessä teknologiaratkaisukumppaneidensa kanssa. Osallistujat muuttavat terveydenhuoltoa luomalla Microsoftin teknologiaan pohjautuvia moderneja ratkaisuja, jotka sitouttavat potilaita, mahdollistavat hoitohenkilökunnalle uusia toimintatapoja, sekä optimoivat kliinistä ja toiminnallista tehokkuutta. Voittajien innovatiiviset ratkaisut vaikuttavat merkittävästi terveydenhuollon organisaatioiden toimintaan, ja vastaavat globaaleihin ja paikallisiin toimialakohtaisiin vaatimuksiin ja turvallisuusstandardeihin. Lisää tietoa kilpailusta Microsoftin sivuilta.

Palkintoa olivat vastaanottamassa Innofactorilta terveyden ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Hannu Laesvuori sekä Health Lead Päivi Havisalo ja HUSilta kehittämisjohtaja Visa Honkanen sekä johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi. Kuvassa myös Microsoftin Chris Sakalosky, Vice President, U.S. Health & Life Sciences.

Terveyskylä.fi on Microsoftin Azure -pilvipalveluun perustuva nopeasti kasvava terveydenhuollon verkkopalvelu, joka hyödyntää moderneja Dynamics 365 ja Office 365 -teknologioita. Suomen viisi yliopistosairaalaa rakentavat yhdessä Terveyskylää osana Virtuaalisairaala 2.0 -hanketta. HUS vastaa teknisen alustan kehittämisestä.

Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Terveyskylän palvelut täydentävät ja tarjoavat vaihtoehtoja perinteiseen sairaalahoitoon. Suuren suosion takana on yliopistosairaaloiden erityisosaajien sekä potilaiden ja potilasjärjestöjen edustajien poikkeuksellisen laajamittainen osallistaminen palvelun suunnitteluun jo alkuvaiheessa. Suunnittelutyöhön on osallistunut yli 1 250 terveydenhuollon ammattilaista yliopistosairaaloista ja yli 1 500 potilasta.

Viimeisen vuoden aikana Terveyskylän käyttö kaksinkertaistui ja tällä hetkellä Terveyskylään tehdään kuukausittain jo yli 250 000 käyntiä. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin ja näitä eri potilasryhmille suunniteltuja palvelukokonaisuuksia on avoimena jo 24. Uusimpina taloina aukesivat helmikuun lopussa Diabetes-, Palliatiivinen-, Päivystys- ja Vatsatalo.

Helmikuussa 2018 Innofactor ja Terveyskylän alustan rakentamisesta vastaava HUS solmivat yhteistyösopimuksen Terveyskylä-konseptin laajentamisesta muihin Pohjoismaihin. Digipalvelun teknologia-alusta tuodaan saataville muihin Pohjoismaihin yksinoikeudella Innofactorin kautta.

”Innofactor on toiminut vuodesta 2015 HUSin pääkumppanina Terveyskylän teknologia-alustan kehittämisessä. Saadut palkinnot osoittavat HUSin erikoissairaanhoidon ammattilaisten innovatiivisuuden ja Innofactorin kyvykkyyden kaikkein vaativimpienkin terveydenhuollon pilvipalveluiden toteuttamisessa. Pilvipohjaisuutensa ansiosta Terveyskylän teknologia-alusta on nopea avata pohjoismaisille erikoissairaanhoidon organisaatioille heidän omien digipalvelujensa kehittämiseen”, kertoo Innofactorin terveyden ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Hannu Laesvuori.

”Vuoden 2017 lopussa saatiin valmiiksi Omapolku- ja digihoitopolkusovellus, joka mahdollistaa potilasryhmäkohtaisten digipalvelujen tehokkaan käyttöönoton sekä palvelukanavien avaamisen erikoissairaanhoidon potilaille. Näin Terveyskylän teknologia-alusta tuli valmiiksi, vaikkakin kehittämistyö on jatkuvaa. Saatu palkinto on tunnustus innovatiivisesta konseptoinnista sekä moniammatillisesta kehittämistavasta osaavien kumppanien kanssa”, jatkaa HUSin Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeen johtaja Sirpa Arvonen.

”Terveydenhuollon toimialalla on käynnissä digitaalinen murros, jossa älykkäät terveysteknologiat auttavat organisaatioita, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä parantamaan hoidon laatua hyödyntämällä ja jakamalla tietoa paremmin", sanoo Chris Sakalosky, Vice President, U.S. Health & Life Sciences, Microsoft. "Tämän vuoden Microsoft Health Innovation -palkinnon saajat edistävät potilaiden sitoutumista ja hoidon koordinointia Microsoftin laitteiden, alustojen, pilvipalveluiden ja tekoälyn avulla uraauurtavilla tavoilla."

Terveyskylä on palkittu myös aiemmin. Se valittiin finalistiksi Microsoftin kansainvälisessä julkishallinnon terveydenhuollon vuoden kumppanikilpailussa toukokuussa 2016. Huomionosoitus annetaan Microsoftin kumppaneille, jotka ovat näyttäneet toiminnassaan kykyä innovoida ja toimittaa Microsoftin teknologiaan perustuvia asiakasratkaisuja.

Lisätietoja

Hannu Laesvuori, toimialajohtaja, terveydenhuolto ja hyvinvointi
hannu.laesvuori@innofactor.com, +358 40 801 8222

Sirpa Arvonen, hankejohtaja, Virtuaalisairaala 2.0
sirpa.arvonen@hus.fi, +358 50 407 4544


Innofactor
on johtava digitalisaation ja pilviratkaisujen toteuttaja Pohjoismaissa. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen. Innofactorilla työskentelee yli 600 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Innofactorin asiakkaina on yli 1 500 yritystä, julkishallinnon ja kolmannen sektorin organisaatiota. Vuosina 2013–2017 Innofactorin liikevaihdon vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin yli 20 %. Innofactor Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ Helsinki Oy:n päälistalla toimialalla teknologia. www.innofactor.fi

HUS on 24 kunnan muodostama kuntayhtymä. Sen tehtävänä on tuottaa jäsenkunnille ja niiden asukkaille tarpeellisia erikoissairaanhoidon palveluja. HUS:n osana toimiva yliopistosairaala HYKS vastaa lisäksi hoidon tuottamisesta harvinaisia sairauksia ja muuten vaativaa hoitoa tarvitseville potilaille omaa sairaanhoitopiiriä laajemman erityisvastuualueen (erva) väestölle ja joissakin sairauksissa myös koko maan väestölle. Hyksin ervaan kuuluvat Uudenmaan sairaanhoitopiirin lisäksi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote, Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carea ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä. www.hus.fi