Siirry suoraan sisältöön.

Microsoft valitsi Innofactorin Vuoden 2022 Tech for Good -kumppaniksi Suomessa

Hero Image

29.06.2022 10.30 EEST (UTC +3)

Innofactor Oyj:n lehdistötiedote 29.6.2022 klo 10.30

 

Microsoft palkitsi Innofactorin Vuoden 2022 Tech for Good -kumppanina Suomessa. Valinta on osoitus Innofactorin digitaalisten ratkaisujen yhteiskuntavastuullisesta vaikutuksesta sekä kyvystä innovoida yhdessä asiakkaiden kanssa toimivamman maailman puolesta.

Valinta kohdistui erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUSin) kanssa kehitettyihin terveydenhuollon ratkaisuihin, kuten erikoissairaanhoidon julkiseen verkkopalvelu Terveyskylään ja digihoitopolkujen alustaratkaisuihin. Koronapandemian aikana digitaalisten palveluiden ja etävastaanottojen käyttö terveydenhuollossa kasvoivat merkittävästi, ja vuonna 2021 Terveyskylä-palvelulla oli jopa 7 miljoonaa käyttäjää ja 38 miljoonaa sivulatausta. HUS on tuottanut digihoitopolkuja yli 200 eri potilasryhmälle ja vuonna 2022 tavoitteena on, että 30 prosenttia potilaista saa hoitoa digihoitopolkujen avulla.

”Yhteistyö ketterien ja asiantuntevien IT-kumppanien kanssa, kuten Innofactor, mahdollistaa sen, että voimme luoda yhteiskunnallisesti merkittäviä digitaalisia ratkaisuja terveydenhuollon saralla. Terveyskylä ja koronabotti ovat esimerkkejä perinteistä terveydenhuoltoa täydentävistä palveluista, jotka ovat kaikkien käytettävissä ympäri vuorokauden”, toteaa HUSin tietohallintojohtaja Mikko Rotonen.

Terveydenhuollon ratkaisujen lisäksi Innofactor on toteuttanut viime aikoina myös muita pieniä ja suuria hankkeita, joissa teknologialla tehdään hyvää. Jarno Limnéllin vetämä Innofactorin kyberturvallisuusyksikkö on ollut mukana konsultoimassa ja tukemassa suomalaisia organisaatioita paremman resilienssin ja tehokkaamman tietoturvan rakentamisessa. Lisäksi Innofactor kehitti viime vuonna yhteistyössä Istekki Oy:n kanssa Servica Oy:lle ruokahävikkisovelluksen. Sovelluksen avulla noin 21 000 lounasta päivittäin valmistava Servica voi seurata ruokahävikin määrää, kustannuksia ja hiilijalanjälkeä. Innofactor on myös auttanut helpottamaan monien kuntalaisten ja kaupunkilaisten arkea tehostamalla kuntien tiedon- ja asianhallintaa omalla Dynasty-ratkaisullaan.

Innofactor on halunnut tuoda vastuullisuutta yhä enemmän esille myös henkilöstön keskuudessa ja mahdollistaa hyvän tekemisen myös asiakasprojektien ulkopuolella. Syksyllä 2022 kaikki Innofactorin pohjoismaiset tiimit voivat käyttää puolikkaan työpäivänsä valitsemaansa vapaaehtoistyöhön.

”Valinta Tech for Good -kumppaniksi on osoitus siitä, että työllämme on merkitystä. Olen ylpeä ammattilaisistamme ja asiakkaistamme, joiden ansiosta saamme tehdä teknologialla hyvää. Ensi syksyn vapaaehtoistyöhön liittyvän tempauksen myötä halumme kannustaa henkilöstöä aktiivisuuteen heille tärkeiden vastuullisuusteemojen parissa. Meillä jokainen henkilö johdosta ohjelmistokehittäjään voi aktiivisesti osallistua”, toteaa Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio.

Innofactor on mukana Microsoftin viime vuonna käynnistämässä Partner Pledge – Tech for Good -ohjelmassa, joka sitouttaa kumppaniyrityksiä edistämään Microsoftin teknologioiden positiivisia vaikutuksia yhteiskuntaan ja panostamaan vastuullisten ratkaisujen kehittämiseen. Microsoft Partner Pledgen myötä Innofactor sitoutuu panostamaan digitaitojen, monimuotoisuuden, eettisen tekoälyn ja ympäristövastuullisuuden kehittämiseen.

Viime vuonna Microsoft valitsi Innofactorin Vuoden 2021 Ohjelmistotaloksi Suomessa. Lisäksi Innofactorille myönnettiin Windows and SQL Server Migration to Microsoft Azure Advanced Specialization -status ja Modernization of Web Applications to Microsoft Azure Advanced Specialization ‑status. Muita Innofactorin saamia merkittäviä Microsoft-tunnustuksia viime vuosilta ovat esimerkiksi valinta vuoden 2018 Microsoft Dynamics -kumppaniksi Ruotsissa sekä Terveyskylä.fi-verkkopalvelun voittama kansainvälinen Microsoft Health Innovation Awards -kilpailu vuonna 2018. Innofactor Norja sai puolestaan vuoden 2018 Microsoft Security Partner -tunnustuksen. Suomessa Innofactor on valittu aiemmin kahteen kertaan vuoden Microsoft-kumppaniksi. Innofactorilla on myös yhteensä 15 Microsoftin Gold-kompetenssia.

 

Lisätietoja:

Sami Ensio, toimitusjohtaja
Innofactor Oyj
+358 50 584 2029
sami.ensio@innofactor.com  

 

Innofactor
Innofactor on johtava yritysten, julkishallinnon ja kolmannen sektorin modernin digitaalisen organisaation edistäjä Pohjoismaissa yli 1 000 asiakkaalleen. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen. Innofactorilla työskentelee noin 500 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Innofactor Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ Helsinki Oy:n päälistalla toimialalla teknologia. www.innofactor.fi #ModernDigitalOrganization #HybridWork #PeopleFirst #CreatingSmiles