Siirry suoraan sisältöön.

Innofactor ostaa tanskalaisen Bridgeconsulting A/S:n

Hero Image

25.06.2012 00.00

Innofactor Oyj:n Pörssitiedote 25.6.2012 klo 12.50

Innofactor on tänään allekirjoitetulla sopimuksella ostanut tanskalaisen Bridgeconsulting A/S:n koko osakekannan yrityksen toimivalta johdolta. 3 prosenttia osakkeista hankitaan suoraan ja loput 97 prosenttia hankitaan ostamalla Bridgeconsulting Holding Aps:n koko osakekanta. Bridgeconsulting on Tanskan johtava Microsoft-teknologioihin perustuvien Business Intelligence -ratkaisujen toimittaja. Kauppa tukee Innofactorin viime vuonna julkistamaa kansainvälistymisstrategiaa. Innofactorin strategiana on kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostoin Pohjoismaiden suurimmaksi Microsoft-ratkaisuihin keskittyneeksi ohjelmistointegraattoriksi.

Johtavaa tanskalaista Business Intelligence -osaamista sekä näytöt kannattavasta kasvusta

Bridgeconsulting tuottaa Business Intelligence-, tietovarasto- sekä yritysten suorituskyvyn mittaamiseen erikoistuneita ratkaisuja. Yritys on korkean tason Microsoft Partner Business Intelligence -osaamisessa, ja on nimitetty vuosina 2009 ja 2010 Microsoftin vuoden Business Intelligence -kumppaniksi Tanskassa. Bridgeconsultingin asiakkaina on suuria tanskalaisia yksityisen sektorin ja julkishallinnon asiakkaita, kuten SAS, Unicef, TDC, DONG Energy, ympäristöministeriö sekä Kööpenhaminan kaupunki. Yrityksen viimeisen tilikauden (lokakuu 2010–syyskuu 2011) liikevaihto oli noin 3,28 miljoonaa euroa (18 prosentin kasvu) ja käyttökate (EBITDA) oli noin 0,14 miljoonaa euroa. Kuluvan tilikauden (lokakuu 2011-syyskuu 2012) liikevaihtoennuste on noin 4 miljoonaa euroa ja EBITDA arviolta 10 prosenttia. Yritys työllistää Kööpenhaminassa Tanskassa 25 henkeä. Yrityksen johto ja kaikki työntekijät siirtyvät Innofactor-konserniin vanhoina työntekijöinä. Bridgeconsulting ja sen taloudelliset tiedot konsolidoidaan Innofactor-konserniin 1.7.2012 lähtien.

Kauppahinta riippuu kohdeyhtiön seuraavan 12 kuukauden (heinäkuu 2012–kesäkuu 2013) toteutuneesta käyttökatteesta (EBITDA). Kauppahinta maksetaan Tanskan kruunuina ja Innofactorin osakkeina, ja sen arvioidaan olevan noin 2,0 miljoonaa euroa. Kauppahinnan on sovittu olevan vähintään noin 1,6 miljoonaa euroa ja enintään noin 3,0 miljoonaa euroa. Noin 1,26 miljoonaa euroa kauppahinnasta maksetaan käteisellä 16.7.2012 mennessä ja loput on suunniteltu maksettavan Innofactorin osakkeilla toisen vuosipuoliskon 2013 aikana. Käteismaksu on tarkoitus rahoittaa enintään 1,25 miljoonan euron pankkilainalla. 75%:iin osakkeista liittyy 36 kuukauden vaiheittain purkautuva siirtorajoitus osakkeilla maksettavan loppukauppahinnan maksupäivästä lukien.

Bridgeconsulting A/S muuttaa nimensä Innofactor A/S:ksi.

Innofactorin strategian mukainen kasvu etenee

”Bridgeconsultingin osaaminen ja asiakkuudet täydentävät erinomaisesti Innofactorin systeemi-integraattoriliiketoimintaa. Yhdessä kykenemme palvelemaan entistä nopeammin ja laajemmin kansainvälisillä markkinoilla toimivia asiakkaitamme sekä laajentamaan asiakkuuksiamme. Ratkaisutarjontamme laajeneminen Pohjoismaissa edistää kilpailukykyämme sekä strategiamme mukaista kasvua kansainvälisillä markkinoilla”, sanoo Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio.

”Bridgeconsultingin hankinta on ensimmäinen askel Innofactorin systeemi-integraatioliiketoiminnan kansainvälistymisessä ja tarjoaa erinomaisen pohjan kasvattaa huomattavan Microsoft-teknologiaan pohjautuvan liiketoiminnan Tanskassa”, sanoo Janne Martola, joka vastaa Innofactorin kansainvälisestä laajentumisesta sekä yritysostoista.

”Microsoftin teknologioihin perustuvien Business Intelligence -ratkaisujen kysyntä on kasvanut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana Tanskassa muiden teknologioiden kustannuksella. Yhdistyminen kasvuhakuisen Microsoft-osaajan kanssa tekee meistä entistä vahvemman toimijan kasvavilla markkinoilla. Olemme myös iloisia saadessamme laajentaa tarjontaamme Innofactorin tarjoamilla muilla tuottavuusratkaisuilla, joilla näemme myös merkittävää markkinapotentiaalia”, sanoo Bridgeconsultingin toimitusjohtaja Christian Andersen, josta yhdistymisen myötä tulee Innofactorin maajohtaja Tanskassa sekä konsernin johtoryhmän jäsen.

Bridgeconsulting A/S:n liikevaihto, käyttökate ja liikevoitto muodostuivat Tanskalaisten kirjanpitosäännösten mukaisesti tilikausilla 1.10.2010–30.9.2011 ja 1.10.2009–30.9.2010 seuraavasti (tuhatta euroa):

1.10.2010-30.9.2011

1.10.2009-30.9.2010

Liikevaihto

3 277

2 768

Käyttökate (EBITDA)

142

181

Liikevoitto (EBIT)

95

143

Bridgeconsulting A/S:n taseet 30.9.2011 ja 30.9.2010 olivat seuraavanlaiset (tuhatta euroa):

30.9.2011

30.9.2010

Pysyvät vastaavat

127

77

Saamiset ja rahoitusomaisuus

982

758

Yhteensä

1 109

835

Oma pääoma

191

207

Vieras pääoma

917

628

Yhteensä

1 109

835

Luvuissa käytetty valuuttakurssi: 1 euro = 7,44 Tanskan kruunua.

INNOFACTOR OYJ

HallitusLisätietoja:

Sami Ensio, toimitusjohtaja
Innofactor Oyj
Puh. 050 584 2029


Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset mediat
www.innofactor.fi

Innofactor on Suomen suurin Microsoft-ratkaisuihin keskittynyt toimittaja ja vuoden 2011 Microsoftin ratkaisukumppani. Innofactor toimii systeemi-integraattorina sekä kehittää omia ohjelmistotuotteita. Innofactorin asiakkaina on merkittäviä yrityksiä ja julkishallinnon organisaatioita. Vuoden 2011 liikevaihto oli noin 17,2 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli noin 74,5 prosenttia. Keskimäärin 52 prosentin vuotuisen kasvun ansiosta viimeisen kuuden vuoden aikana Innofactor on ollut Suomen pörssin nopeimmin kasvava IT-yhtiö. Innofactorissa työskentelee noin 190 henkilöä yhteensä kuudella paikkakunnalla Suomessa

Bridgeconsulting on konsultointi- ja projektipalveluiden asiantuntija, joka on keskittynyt Business Intelligence- (BI), tietovarasto- (DW) sekä yritysten suorituskyvyn mittaamiseen erikoistuneiden ratkaisuiden toteuttamiseen. Bridgeconsulting auttaa päivittäin useaa tanskalaista organisaatiota tekemään tietoon perustuvia päätöksiä sekä kehittämään näiden liiketoimintaa toteuttamalla käyttäjäystävällisiä, monipuolisia ja lisäarvoa tuottavia ratkaisuja. Bridgeconsultingin tarjonta perustuu Microsoft-teknologiaan ja yritys on saavuttanut korkeimman sijan Microsoftin Business Intelligence -kumppanina Tanskassa.