Siirry suoraan sisältöön.

Arc Technology ja Innofactor yhdistävät henkilöstöjärjestelmäliiketoiminnan osaamisensa – HR-johtaminen digitalisoituu

Hero Image

22.12.2015 00.00

HR-järjestelmiin erikoistunut suomalainen Arc Technology Oy ostaa Innofactor Oyj:n henkilöstöjärjestelmä- eli HRM-liiketoiminnan. Asiakkaiden näkökulmasta kahden vahvan HRM-osaajan voimavarojen yhdistyminen vahvistaa sekä palvelutarjontaa että innovointikapasiteettia. Arc Technology hakee vuodenvaihteessa voimaan astuvalla kaupalla entistäkin vahvempaa asemaa Suomen markkinoilla.

Uudistuva yhtiö erottautuu edelleen ratkaisulähtöisyydellään, ja sen asiakaslupaus on jatkossakin sopivimman HR-järjestelmän tarjoaminen. Arc Technologyn Oracle-osaaminen ja Innofactorin Suomen johtava Microsoft-osaaminen täydentävät toisiaan. Innofactor tulee kaupan myötä vähemmistöomistajaksi Arc Technologyyn. Yhtiöön siirtyy 7 työntekijää ja 25 asiakkuutta, ja se tähtää seuraavassa vaiheessa pohjoismaisille markkinoille.

- Henkilöstöjohtamisen digitalisoiminen mahdollistaa uudenlaisia raportointi- ja mobiilipalveluita vastaten samalla asiakkaiden tarpeisiin. Liiketoimintojemme yhdistyminen saman katon alle tukee sekä Arc Technologyn että Innofactorin strategioita, jotka ovat näiltä osin hyvin samanlaiset, aivan kuten liiketoimintamallitkin.Yhdistämällä osaamisemme pystymme palvelemaan asiakkaitamme kattavammin ja laajemmin, sekä panostamaan tuotekehitykseen entistä enemmän, toteavat Arc Technologyn perustaja, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Kimmo Koivu sekä Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio.

- Kaiken tämän uuden ja mielenkiintoisen voimme kuitenkin saavuttaa vain osaavan henkilöstön avulla, ja haluankin erityisen lämpimästi toivottaa uudet osaajat mukaan joukkoomme, Kimmo Koivu tiivistää

Digitaalinen murros koskee henkilöstöhallintoa siinä kuin muitakin yrityksen tai organisaation johtamisen alueita. Pilvipalvelut mahdollistavat henkilöstön johtamisen entistä joustavammin, käyttäjäystävällisemmin ja räätälöidymmin. Samalla ne tukevat liikkuvaa työntekoa. Toisaalta myös jatkuvasti päivittyvään teknologiaan tottuneiden asiakkaiden odotukset kasvavat jatkuvasti.

Henkilöstöhallinnon digitalisaatio uudistaa perinteisiä toimintamalleja

Arc Technologyn toimitusjohtaja Kimmo Koivu lupaa, että molemmista yhtiöistä tuttu yrittäjälähtöinen dynaamisuus saa jatkoa. Yhtiö hakee kannattavaa kasvua ennen muuta asiakaskunnan hyötyjen kautta.

- Panostamme jatkossa yhä voimakkaammin uudenlaiseen analytiikkaan ja esimerkiksi visuaalisiin raportointijärjestelmiin, pelinomaisuuteenkin sekä ratkaisualueidemme laajentamiseen. HR:n melko perinteinen IT-ympäristö onkin nyt uusiutumassa. Myös tekniikan ja teknisten palveluiden ulkoistamismahdollisuudet kiinnostavat asiakkaitamme yhä laajemmin. Päivittyvä järjestelmäosaamisemme mahdollistaa kaikkiaan palveluidemme vahvemman läsnäolon osana asiakkaidemme päivittäistä tietotyön ympäristöä. HRM:ssäkin palveluistaminen – Everything-as-a-Service tai XaaS – on tämän päivän termi, Kimmo Koivu toteaa.

Tähtäimessä Pohjoismaat

Osaamisten yhdistyminen tarjoaa Arc Technologylle uusia kasvumahdollisuuksia. Arc Technologyn hallituksen jäsen Juho Lipsanen vahvistaa, että yrityskauppa on luonteva askel kohti pohjoismaista henkilöstöhallinnon digitalisaatiota, mikä täsmää yhtiön visioon innovaatioilla ja yritysjärjestelyillä kasvamisesta.

Samalla Arc Technologyn hallitukseen palaa Innofactor Oyj:n COO Anthony Gyursanszky (aiemmin hallituksen jäsen vuosina 20072010). Hallitustyöskentelyn odotetaankin sujuvan tehokkaasti ilman siirtymäaikoja. Gyursanszky tuo yhtiön hallitukseen lisää osaamista muun muassa kansainvälistymiseen liittyen.

Arc Technologyn nykyisiä asiakkaita ovat esimerkiksi ABB, Atria, Castrén & Snellman, Huhtamäki ja Sinebrychoff. Innofactorin henkilöstöjohtamisen liiketoiminnan asiakkaita puolestaan ovat esimerkiksi Eteva, Ponsse ja Savon Voima.


Lisätiedot

Kimmo Koivu, toimitusjohtaja, Arc Technology Oy, puh. 040 9000 070 kimmo.koivu@arctechno.com, www.arctechno.com

Sami Ensio, toimitusjohtaja, Innofactor Oyj, puh. 050 584 2029, sami.ensio@innofactor.com, www.innofactor.com

Kuvat: http://www.akvamariini.fi/arcmedia


Arc Technology
Arc Technology on vuonna 1989 perustettu suomalainen ohjelmistoyhtiö. Yhtiö eriytti vuonna 2014 liiketoiminnan ohjausjärjestelmän LATOn omaksi yhtiökseen Arc Technologyn keskittyessä henkilöstöjärjestelmiin. Arc Technology henkilöstön määrä on jatkossa noin 30, asiakasmäärä noin 100 ja liikevaihto noin 3 M€. Arc Technology toimii jatkossa Espoossa, Kuopiossa ja Tampereella. www.arctechno.com

Innofactor
Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-pohjaisten IT-ratkaisujen toimittajia. Innofactor toimittaa asiakkailleen liiketoimintakriittisiä ratkaisuja ja ylläpitopalveluja systeemi-integraattorina sekä kehittää omia ohjelmistotuotteita ja -palveluita. Oman tuotekehityksen painopistealueena ovat Microsoftin Windows Azure -pohjaiset pilviratkaisut. Innofactorin asiakkaina on yli 1 000 yritystä ja julkishallinnon organisaatiota Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja muualla Euroopassa. Yhtiössä työskentelee yli 400 innostunutta ja osaavaa henkilöä useissa toimipisteissä Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa. Innofactorin liikevaihdon kasvu 2010–2014 on ollut keskimäärin 45 prosenttia vuosittain. Microsoft on nimennyt Innofactorin Suomen vuoden kumppaniksi 2015. Innofactor valittiin myös Microsoftin kansainväliseen finaaliin kahdessa sarjassa. Innofactor Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:n päälistalla toimialalla teknologia. www.innofactor.fi