Siirry suoraan sisältöön.

Innofactor ostaa Lumagaten – Merkittävä askel Innofactorin Pohjoismaisessa laajentumisessa

Hero Image

10.10.2016 08.30 EEST (UTC +3)

Innofactor Oyj:n Pörssitiedote 10.10.2016 klo 8.30


Innofactor on eilen illalla sopinut ostavansa pohjoismaalaisen Lumagate-konsernin koko osakekannan yrityksen avainhenkilöiltä. Lumagate on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-ekosysteemin IT-palveluyrityksiä, joka on keskittynyt tarjoamaan pilvipohjaisia ratkaisuja. Yhtiön palveluksessa on yli 70 työntekijää kolmessa eri maassa: Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yritysjärjestelyn myötä Innofactor laajenee Norjaan ja vahvistaa oleellisesti asemiaan Ruotsissa ja Tanskassa. Järjestelyn jälkeen Innofactor katsoo saavuttaneensa strategiansa mukaisesti Microsoft-pohjaisten ratkaisujen ykköstoimittajan aseman Pohjoismaissa. Jatkossa Innofactorin visiona on olla johtava pilviratkaisujen ja digitalisaation toteuttaja jokaisessa Pohjoismaassa.

Lumagate – Pohjoismaiden johtava Microsoft Azure ja infrastruktuuri -toimittaja

Lumagate keskittyy toimittamaan pilvipohjaisia ratkaisuja Microsoftin teknologioilla, jotka tukevat ja parantavat asiakkaiden liiketoimintaprosesseja. Asiakaskunta koostuu yli 300 asiakkaasta useilla eri toimialoilla mukaan lukien julkinen sektori. Yritys on saavuttanut ylimmän Gold-tason kuudessa eri Microsoftin kumppaniohjelmassa ja on nimitetty eri osa-alueiden vuoden Microsoft -kumppaniksi kaikissa kolmessa toimintamaassaan. Lumagaten asiakkaita ovat esimerkiksi Santander Consumer Bank, Felleskjøpet Agri, ICA, Skatteverket, Unionen, Thomas Cook, Kriminalvården, Nilfisk ja AP Pensionsservice.

Lumagate-yhtiöiden viimeksi päättyneen tilikauden (1.1.–31.12.2015) yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 8,7 miljoonaa euroa*, jossa oli 35 % kasvua vuodesta 2014. Käyttökate (EBITDA) oli noin 0,2 miljoonaa euroa*, joka oli noin 3 % liikevaihdosta. Kuluvan tilikauden 2016 yhteenlasketun liikevaihdon arvioidaan olevan noin 11 miljoonaa euroa* ja käyttökateprosentin noin 7 %. Yrityksellä on Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa yhteensä yli 70 työntekijää, joista yli 10 on saavuttanut Microsoftin Most Valuable Professional -tason. Lumagate ja sen taloustiedot yhdistetään Innofactor-konserniin 1.10.2016 alkaen.

Kauppahinta, maksaminen ja rahoitus

Kauppahinta määräytyy Lumagaten vuosien 2016, 2017 ja 2018 käyttökatteen mukaan. Velaton nettokauppahinta (Enterprise Value, EV) on vähintään noin 4,7 miljoonaa euroa (noin 45 miljoonaa Ruotsin kruunua) ja enintään 10,5 miljoonaa euroa (noin 100 miljoonaa Ruotsin kruunua). Kaupan toteutumisen yhteydessä myyjille arvioidaan maksettavan Ruotsin kruunuina noin 4,7 miljoonaa euroa käteismaksuna (noin 45 miljoonaa Ruotsin kruunua), ja se on suunniteltu rahoitettavaksi uudella, enintään 5 miljoonan euron pankkilainalla. Loput velattomasta nettokauppahinnasta, joka on enintään noin 5,8 miljoonaa euroa (noin 55 miljoonaa Ruotsin kruunua) perustuu kokonaisuudessaan kaupan toteutumisen jälkeiseen käyttökatteen kasvuun, ja on tarkoitus maksaa ensisijaisesti Innofactorin osakkeina vuosina 2018 ja 2019. Osakkeilla maksettavan kauppahinnan osuuteen liittyy 24 kuukauden vaiheittain purkautuva siirtorajoitus, joka koskee 90 prosenttia osakkeista.

Innofactor on sopinut osana järjestelyä ensisijaisesta optiosta liittyen Ironstone-yhtiöiden ostamisesta vuoden 2019 loppuun mennessä. Ironstone tarjoaa Azuren ylläpitopalveluita Ruotsissa ja Norjassa, jotka eivät kuitenkaan kilpaile nyt hankitun Lumagaten liiketoiminnan kanssa. Ironstonen omistajat ovat osittain samoja kuin Lumagaten myyjät.

Kaikki myyjät ovat Lumagaten avainhenkilöitä ja he jatkavat yhtiön palveluksessa keskeisissä rooleissa. Norjan yhtiön toimitusjohtaja Stig Nerland jatkaa Innofactorin Norjan yhtiön toimitusjohtajana, ja hänestä tulee Innofactor-konsernin Norjan maajohtaja sekä uusi jäsen Innofactorin johtoryhmään.

Lumagaten ja Innofactorin toimintojen integrointi alkaa välittömästi, ja tavoitteena on toteuttaa se vuoden 2018 loppuun mennessä.

Innofactorin pohjoismainen kasvustrategia toteutuu

Lumagaten hankinnan jälkeen Innofactorilla on yli 600 työntekijän Microsoft-pohjainen osaaminen ja asiantuntemus Pohjoismaissa. Yrityksillä on Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa vahva asiakaspohja, joka kattaa yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin asiakkaat. Lumagate vahvistaa merkittävästi Innofactorin kattavaa Microsoft-pohjaista ratkaisu-, tuote- ja palvelutarjontaa Pohjoismaissa, erityisesti Azuren pilvitarjonnan osalta. Yritysosto tarjoaa merkittäviä myyntimahdollisuuksia Lumagaten osaamiseen pohjautuville ratkaisuille kaikissa Pohjoismaissa, sekä toisaalta tuo Innofactorin palvelut Lumagaten asiakkaiden saataville. Uusi Innofactor saa myös enemmän huomiota Microsoftilta kaikilla tasoilla etenkin Norjassa, mutta myös Euroopassa ja maailmanlaajuisesti.

”Lumagaten hankinta on merkittävä askel Innofactorin pohjoismaisessa laajentumisstrategiassa. Yritysjärjestelyn jälkeen katsomme saavuttaneemme strategiamme mukaisen Microsoft-pohjaisten ratkaisujen ykköstoimittajan aseman Pohjoismaissa. Samalla se tarjoaa erinomaisen pohjan Innofactorin uudelle visiolle olla johtava pilviratkaisujen ja digitalisaation toteuttaja jokaisessa Pohjoismaassa. Lumagaten korkeatasoinen osaaminen ja vankka asiakaspohja täydentävät Innofactorin nykyisiä liiketoimintoja erinomaisesti”, sanoo Sami Ensio, Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja.

”Pilvipohjaisten ratkaisujen kysyntä on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Innofactorin tarjonta kattaa useita merkittäviä osa-alueita, joita Lumagatella ei aiemmin ollut. Olemme innoissamme mahdollisuudesta laajentaa palveluamme Innofactorin ratkaisuilla, joille näemme olevan merkittävää myyntipotentiaalia”, sanoo Ulf Månsson, Lumagaten perustaja ja konsernijohtaja.

Lumagate-yhtiöiden tärkeimmät tunnusluvut

Lumagate-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto, EBITDA ja liikevoitto tilikausina 1.1.2015–31.12.2015 ja 1.1.2014–31.12.2014 olivat Ruotsin, Norjan ja Tanskan kirjanpitostandardien mukaan seuraavat (tuhatta euroa*):

Tuhatta euroa*

1.1.–31.12.2015

1.1.–31.12.2014

Liikevaihto

8 745

6 470

EBITDA

235

53

Liikevoitto (EBIT)

191

32

Lumagate-yhtiöiden yhteenlasketut taseet 31.12.2015 ja 31.12.2014 olivat seuraavat (tuhatta euroa*):

Tuhatta euroa*

31.12.2015

31.12.2014

Pysyvät vastaavat

761

283

Saamiset ja lyhytaikaiset varat

2 942

2 161

Yhteensä

3 703

2 444

Oma pääoma

933

322

Velat

2 770

2 122

Yhteensä

3 703

2 444

*) Yllä olevia yhteenlaskettuja lukuja ei ole tilintarkastettu. Luvuissa on käytetty seuraavia valuuttakurseja:

1 euro = 9,50 Ruotsin kruunua.
1 euro = 9,25 Norjan kruunua.
1 euro = 7,44 Tanskan kruunua.


Espoossa 10.10.2016

INNOFACTOR OYJ

Hallitus


Lisätietoja:
Sami Ensio, toimitusjohtaja
Innofactor Oyj
Puh. +358 50 584 2029

Yritysostoa koskevat tiedotustilaisuudet

Innofactor järjestää 10.10.2016 klo 10.00 yritysostoa käsittelevän tiedotustilaisuuden sijoittajille, analyytikoille ja medialle suomeksi Pörssiklubilla osoitteessa Fabianinkatu 14, 4. kerros, 00100 Helsinki.

Tilaisuudessa yritysostoa ja sen vaikutuksia esittelevät Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio, hallituksen puheenjohtaja Ari Rahkonen, talousjohtaja Patrik Pehrsson sekä yritysjärjestelyistä vastaava johtaja Paavo Pakkanen. Tilaisuuksien esitysaineisto on saatavilla Innofactorin verkkosivuilla tilaisuuksien jälkeen. Tilaisuuteen on vapaa sisäänpääsy.

Innofactor järjestää lisäksi sijoittajille, analyytikoille ja medialle englanniksi puhelinkonferenssin maanantaina, 10.10.2016 klo 16.00. Ilmoittautumiset osoitteeseen ir@innofactor.com ennen maanantaita 10.10.2016 klo 14.00.

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset mediat
www.innofactor.fi

Innofactor
Innofactor on johtava pilviratkaisujen ja digitalisaation toteuttaja Pohjoismaissa. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen. Innofactorissa työskentelee yli 600 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Innofactorin asiakkaina on yli 1 500 yritystä, julkishallinnon ja kolmannen sektorin organisaatiota. Vuosina 2011–2015 Innofactorin liikevaihdon vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 35 %. Innofactor Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ Helsinki Oy:n päälistalla toimialalla teknologia. www.innofactor.fi

(Edellä olleissa tiedoissa on huomioitu Lumagaten yrityskaupan toteutuminen.)

Lumagate
Lumagate keskittyy toimittamaan pilvipohjaisia ratkaisuja Microsoftin teknologioilla, jotka tukevat asiakkaiden liiketoimintaprosesseja. Asiakaskunta koostuu yli 300 asiakkaasta useilla eri toimialoilla mukaan lukien julkinen sektori. Yrityksessä työskentelee yli 70 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa 6 toimipisteessä Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Tilikaudella 2015 Lumagaten liikevaihto kasvoi 35 %. Yritys on saavuttanut ylimmän tason kuudessa eri Microsoft-kumppaniohjelmassa ja on nimitetty eri osa-alueiden vuoden Microsoft-kumppaniksi kaikissa kolmessa toimintamaassaan. Lumagaten asiakkaisiin kuuluu suuria organisaatioita julkiselta ja yksityiseltä sektorilta, esimerkiksi Santander Consumer Bank, Felleskjøpet Agri, ICA, Skatteverket, Unionen, Thomas Cook, Kriminalvården, Nilfisk ja AP Pensionsservice. www.lumagate.com