Siirry suoraan sisältöön.

Innofactor mukana uudessa digitaalisten terveysinnovaatioiden ekosysteemissä, CleverHealth Networkissa

Hero Image

20.09.2017 15.00 EEST (UTC +3)

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) koordinoi uutta digitaalisten terveysinnovaatioiden ekosysteemiä, CleverHealth Networkia. Ekosysteemin avulla tuodaan yhteen suomalaisten yritysten terveysteknologiaosaaminen, terveydenhuollon huippuasiantuntijat sekä HUS:n laadukas terveysdata. Hankkeessa on mukana viisi pk-yritystä ja yhdeksän kansainvälistä konsernia. Rahoittajana toimii Tekes.

Digitaalisille ja tekoälyyn perustuville terveysratkaisuille on maailmanlaajuisesti kasvava tarve. CleverHealth Networkissa yritykset ja terveydenhuollon parhaat asiantuntijat kehittävät yhdessä terveysdataa hyödyntämällä entistä parempaa hoitoa suomalaisille sekä menestyviä terveysteknologian vientituotteita yrityksille. Tavoitteena on myös houkutella ulkomaisia investointeja Suomeen.

”Innofactor on ollut aktiivisesti mukana terveydenhuollon digipalveluiden kehittämisessä, muun muassa yhdessä HUS:in kanssa. Tulevaisuudessa Innofactor panostaa terveydenhuollon digipalveluihin entistä enemmän jatkaen samalla laajentumistaan Pohjoismaissa. On hienoa olla mukana käynnistämässä tällaista terveysinnovaatioiden ekosysteemiä Suomeen ja etsimme mielellämme yhteistyömahdollisuuksia muiden alan yritysten kanssa”, kertoo Innofactorin toimitusjohtaja Sami Ensio.

Ensimmäiset projektit käyntiin syksyn aikana

Ekosysteemin ensimmäiset projektit pyritään saamaan käyntiin jo syksyn aikana. Projektit pohjautuvat HUS:n erikoisosaamisalueisiin, jotka ovat maailman huippuluokkaa sekä laadullisesti että määrällisesti.

”Nyt on oikea hetki toimia, sillä Suomella on vielä hetken edellytykset nousta terveysalan innovaatiokeskukseksi: erinomainen, viimeksi vaikutusvaltaisessa Lancet-lehdessä maailman parhaaksi todettu terveydenhoito, vahva terveysteknologiaosaaminen, laadukasta terveysdataa sekä ympäristö turvalliselle hyödyntämiselle. Tarkoitus ei ole myydä dataa. Sen sijaan mahdollistamme sen, että tutkijat ja yritykset yhdessä kanssamme voivat yksilön suojan varmistavassa ja tietoturvallisessa ympäristössä jalostaa datasta uusia, entistä parempia hoitoja. Tämä toiminta ei tule hyödyttämään vain terveydenhuoltoa, vaan myös Suomen elinkeinoelämää”, toteaa HUS:n kehittämisjohtaja Visa Honkanen.

”Meille on tärkeintä palvella asiakkaidemme tarpeita mahdollisimman hyvin. Pyrimme olemaan pohjoismaiden parhaita siinä mitä teemme ja se vaatii meiltä keskittymistä omiin vahvuuksiimme, kuten kansalaisten digipalveluihin, omahoitoratkaisuihin ja pilvipalveluihin. Tässä ekosysteemissä on valtavasti potentiaalia sellaisten yhteistyökumppaneiden löytämiseen, joiden vahvuudet täydentävät meidän osaamistamme. Näin pystymme palvelemaan yhdessä asiakkaitamme entistä paremmin”, sanoo Innofactorin terveydenhuollonratkaisuista vastaava johtaja Hannu Laesvuori.

Lisätietoja

Mirka Tammi, projektijohtaja, HUS
p. 040 657 5331, mirka.tammi@hus.fi

Hannu Laesvuori, Director, Healthcare and Welfare, Innofactor
p. +358 40 801 8222, hannu.laesvuori@innofactor.com


Tiedotteita aiheesta
Tekes 18.9.2017: Uusi digitaalisten terveysinnovaatioiden ekosysteemi käyntiin
Tekes 3.7.2017: HUS käynnistää digitaalisen terveyden ja hyvinvoinnin ekosysteemin yhdessä yritysten kanssa