Hoppa till huvudinnehåll

Martin Söderlind blir Innofactors nya Chief Innovation Talent Officer

Hero Image

06.04.2021 10:30 EEST (UTC +3)

Pressmeddelande
Får publiceras

 

Martin Söderlind har utnämnts som Innofactors Chief Innovation and Talent Officer från och med 1 april 2021. Han ansvarar för utvecklingen av Innofactors erbjudande och talanger. Söderlind är en medlem i koncernens ledningsgrupp och rapporterar till VD Sami Ensio. Han arbetar på Innofactors kontor i Stockholm.

Martin Söderlind har över 20 års erfarenhet inom ledning och utveckling av internationell affärsverksamhet på IT-branschen. Söderlind övergår till Innofactor från Nordcloud där han fungerade som COO Scandinavia och ansvarade för tillväxten av affärsverksamheten i Sverige, Danmark och Norge. Tidigare har han innehaft ett antal chefsposter på Telia.

Jag är väldigt glad över att få välkomna Martin till Innofactor. Martin har en lång historia på IT-branschen, och hans fackkunskap inom bland annat produktutveckling, förändringsledning och portföljstyrning skapar stort värde för Innofactor. Förutom hans expertis inom teknologi och affärsverksamhet har Martin också en djup förståelse av talangutvecklingen på industrin. Innofactor strävar efter att satsa alltmer på kompetensutvecklingen på den nordiska nivån, och jag är övertygad om att Martins idéer och inspiration kommer att pressa upp farten på denna utveckling”, konstaterar Innofactors grundare och VD Sami Ensio.

Betydelsen av den digitala transformationen har blivit ännu större på grund av den nuvarande världssituationen och de snabba förändringar som ägt rum på IT-branschen. Förändringarna har att göra med nya arbetssätt, föränderliga affärsverksamhetsprocesser samt införande av nya teknologier och metoder. Innofactor har en unik möjlighet att stöda sina kunder på den digitala resan. Jag är mycket glad över att bli en del av Innofactors team där jag får möjligheten att stöda växten av marknaden, skapa värde med företagets erbjudande samt leda utvecklingen av innovation och kompetens”, säger Martin Söderlind.

 

Mer information:

Sami Ensio, verkställande direktör
Innofactor
Tel. +358 50 584 2029
sami.ensio@innofactor.com 

Martin Söderlind, Chief Innovation and Talent Officer
Innofactor
Tel. +46 70 661 9350
martin.soderlind@innofactor.com

 

Innofactor
Innofactor har ungefär 1000 kunder och är en ledande leverantör inom digitaliseringen av kommersiella och offentliga organisationer samt tredje sektorn. Innofactor har ledande kompetens inom Microsoft Ecosystems och det mest omfattande erbjudandet i Norden. Innofactor har över 500 anställda i Finland, Sverige, Danmark och Norge. Under 2016 till 2020 har den årliga tillväxten av Innofactors nettoomsättning varit i snitt 8,3%. Innofactor Plc-aktien är listad i teknologisektionen på huvudlistan på NASDAQ Helsinki Ltd. www.innofactor.com #ModernDigitalOrganization #PeopleFirst #CreatingSmiles