Siirry suoraan sisältöön.

Innofactor ja ruotsalainen Cinteros AB yhdistyvät – Innofactor jatkaa laajentumistaan Pohjoismaissa

Hero Image

22.12.2015 00.00

Innofactor Oyj:n Pörssitiedote 22.12.2015 klo 8.30

Innofactor on eilen illalla sopinut ostavansa ruotsalaisen Cinteros AB:n koko osakekannan yrityksen johdolta. Cinteros on Ruotsin johtavia IT-palveluyrityksiä, joka on keskittynyt tarjoamaan Microsoft Dynamics CRM -pohjaisia ratkaisuja. Yhtiön palveluksessa on yli 100 työntekijää. Yritysosto on Innofactorin kasvustrategian mukainen ja vahvistaa Innofactorin asemaa yhtenä johtavista Microsoft-ekosysteemiin keskittyneistä IT-palveluntarjoajista Pohjoismaissa.

Cinteros AB – Ruotsin johtava Microsoft Dynamics CRM -toimittaja, joka on kasvanut nopeasti ja kannattavasti

Cinteros keskittyy toimittamaan Microsoft Dynamics CRM -pohjaisia ratkaisuja, jotka tukevat valittujen toimialojen liiketoimintaprosesseja. Näitä toimialoja ovat mm. ammattijärjestöt, muut järjestöt, palveluyritykset, koulutusorganisaatiot, kiinteistöjen hallinta, rakentaminen ja julkinen sektori. Yritys on saavuttanut ylimmän tason Microsoft Dynamics CRM -kumppaniohjelmassa ja on nimitetty vuoden Microsoft Dynamics CRM -kumppaniksi Ruotsissa useina vuosina. Cinterosin asiakkaita ovat esimerkiksi Svenskt Näringsliv, IF Metall, Kommunal, Vision, Riksbyggen, Scandic ja Sodexo.

Cinterosin viimeksi päättyneen tilikauden (1.1.–31.12.2014) liikevaihto oli noin 7,9 miljoonaa euroa (noin 73 miljoonaa Ruotsin kruunua), jossa oli 43 % kasvua vuodesta 2013. Käyttökate (EBITDA) oli noin 0,7 miljoonaa euroa (noin 6,9 miljoonaa Ruotsin kruunua), joka oli noin 9 % liikevaihdosta. Kuluvan tilikauden 2015 liikevaihdon arvioidaan olevan noin 11 miljoonaa euroa (noin 100 miljoonaa Ruotsin kruunua) ja käyttökatteen noin 9 %. Yrityksellä on yli 100 työntekijää: Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä. Cinteros ja sen taloustiedot yhdistetään Innofactor-konserniin 1.1.2016 alkaen.

Kauppahinta, maksaminen ja rahoitus

Kauppahinta määräytyy Cinterosin vuoden 2016 toteutuneen käyttökatteen ja vuoden 2017 myynnin kasvun mukaan. Velaton nettokauppahinta (Enterprise Value, EV) on vähintään noin 2,7 miljoonaa euroa (noin 25 miljoonaa Ruotsin kruunua) ja se maksetaan Ruotsin kruunuina kaupan toteutumisen yhteydessä tammikuussa 2016. Loput velattomasta nettokauppahinnasta, joka on enintään noin 5,3 miljoonaa euroa (noin 49 miljoonaa Ruotsin kruunua), on tarkoitus maksaa ensisijaisesti Innofactorin osakkeina vuosina 2017 ja 2018. Velaton nettokauppahinta (Enterprise Value, EV) on enintään noin 8,0 miljoonaa euroa (noin 74 miljoonaa Ruotsin kruunua). Kaupan toteutumisen yhteydessä myyjille arvioidaan maksettavan noin 2,9 miljoonaa euroa käteismaksuna (noin 27 miljoonaa Ruotsin kruunua), ja se on suunniteltu rahoitettavaksi osittain uudella, enintään 2,7 miljoonan euron pankkilainalla. Osakkeilla maksettavan kauppahinnan osuuteen liittyy 36 kuukauden vaiheittain purkautuva siirtorajoitus, joka koskee 75 prosenttia osakkeista.

Kaikki neljä myyjää kuuluvat Cinterosin toimivaan johtoon ja jatkavat Innofactorin Ruotsin johtoryhmässä. Cinterosin toimitusjohtaja Robert Erlandsson jatkaa Innofactorin Ruotsin yhtiön toimitusjohtajana, ja hänestä tulee Innofactor-konsernin Ruotsin maajohtaja sekä uusi jäsen Innofactorin johtoryhmään.

Cinteros AB:n nimi muuttuu Innofactor AB:ksi arviolta vuoden 2016 puolivälissä, jonka jälkeen Cinterosin palveluja tarjotaan Innofactorin brändin alla. Cinterosin ja Innofactorin toimintojen integrointi alkaa välittömästi, ja tavoitteena on toteuttaa tärkeimmät osat siitä vuoden 2016 loppuun mennessä.

Innofactorin pohjoismainen kasvustrategia toteutuu

Cinterosin hankinnan jälkeen Innofactorilla on yli 500 työntekijän Microsoft-pohjainen osaaminen ja asiantuntemus Pohjoismaissa. Yrityksillä on Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa yhdessä vahva asiakaspohja, joka kattaa yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin asiakkaat. Cinteros vahvistaa Innofactorin kattavaa Microsoft-pohjaista ratkaisu-, tuote- ja palvelutarjontaa Pohjoismaissa. Yritysosto tarjoaa merkittäviä myyntimahdollisuuksia Cinterosin asiakasvertikaaliin pohjautuville ratkaisuille Suomessa ja Tanskassa, sekä toisaalta tuo Innofactorin palvelut Cinterosin ruotsalaisten asiakkaiden saataville. Uusi Innofactor saa myös enemmän huomiota Microsoftilta kaikilla tasoilla Ruotsissa, Länsi-Euroopassa ja maailmanlaajuisesti.

”Cinterosin hankinta on tärkeä askel Innofactorin pohjoismaisessa kasvustrategiassa ja tarjoaa erinomaisen pohjan kasvattaa huomattava Microsoft-teknologiaan pohjautuva liiketoiminta Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa. Cinterosin korkeatasoinen osaaminen ja vankka asiakaspohja täydentävät Innofactorin nykyisiä liiketoimintoja erinomaisesti”, sanoo Sami Ensio, Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja.

”Dynamics CRM -pohjaisten ratkaisujen kysyntä Ruotsissa on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Olemme innoissamme mahdollisuudesta laajentaa palveluamme Innofactorin muilla tuottavuutta lisäävillä ratkaisuilla, joille näemme olevan merkittävää myyntipotentiaalia”, sanoo Robert Erlandsson, Cinteros AB:n toimitusjohtaja, josta tulee yhdistymisen jälkeen Innofactorin Ruotsin maajohtaja ja Innofactor-konsernin johtoryhmän jäsen.

Cinteros AB:n tärkeimmät tunnusluvut

Cinteros AB:n liikevaihto, EBITDA ja liikevoitto tilikausina 1.12.–31.12.2014 ja 1.12.–31.12.2013 olivat Ruotsin kirjanpitostandardien mukaan seuraavat (tuhatta euroa):

Tuhatta euroa 1.1.–31.12.2014 1.1.–31.12.2013
Liikevaihto 7 850 5 570
EBITDA 685 678
Liikevoitto (EBIT) 679 663


Cinteros AB:n taseet 31.12.2014 ja 31.12.2013 olivat seuraavan laiset (tuhatta euroa*):

Tuhatta euroa 31.12.2014 31.12.2013
Pysyvät vastaavat 70 70
Saamiset ja lyhytaikaiset varat 2 883 1 996
Yhteensä 2 953 2 066
Oma pääoma 1 365 841
Velat 1 588 1 226
Yhteensä 2 953 2 066


Yllä olevissa luvuissa käytetty valuuttakurssi: 1 euro = 9,30 Ruotsin kruunua.


Espoossa 22.12.2015

INNOFACTOR OYJ

Sami Ensio, toimitusjohtaja


Lisätietoja:
Sami Ensio, toimitusjohtaja
Innofactor Oyj
Puh. +358 50 584 2029

Yritysostoa koskevat tiedotustilaisuudet

Innofactor järjestää 22.12.2015 klo 8.30 yritysostoa käsittelevän tiedotustilaisuuden sijoittajille ja analyytikoille suomeksi Innofactorin toimitiloissa osoitteessa Keilaranta 9, 02150 Espoo.

Samana päivänä, 22.12.2015, klo 11.30 Innofactor järjestää yritysostoa käsittelevän lehdistötilaisuuden suomeksi suomalaiselle medialle Glo Hotel Kluuvissa osoitteessa Kluuvikatu 4, 00100 Helsinki.

Molemmissa tilaisuuksissa yritysostoa sen vaikutuksia esittelevät Innofactorin toimitusjohtaja Sami Ensio ja hallituksen puheenjohtaja Ari Rahkonen. Tilaisuuksien esitysaineisto on saatavilla Innofactorin verkkosivuilla tilaisuuksien jälkeen. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa sisäänpääsy.

Innofactor järjestää lisäksi analyytikoille, medialle ja sijoittajille englanniksi puhelinkonferenssin tiistaina, 22.12.2015 klo 16.00. Ilmoittautumiset osoitteeseen ir@innofactor.com ennen tiistaita 22.12.2015 klo 14.00.


Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset mediat
www.innofactor.fi

Innofactor
Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-pohjaisten IT-ratkaisujen toimittajia. Innofactor toimittaa asiakkailleen liiketoimintakriittisiä ratkaisuja ja ylläpitopalveluja systeemi-integraattorina sekä kehittää omia ohjelmistotuotteita ja -palveluita. Innofactorin oman tuotekehityksen painopistealueena ovat Microsoft-pohjaiset pilviratkaisut. Innofactorin asiakkaina on yli 1 000 yritystä ja julkishallinnon organisaatiota Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja muualla Euroopassa. Yrityksessä työskentelee yli 400 (yli 500 tammikuussa 2016) innostunutta ja osaavaa henkilöä useissa toimipisteissä Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa. Vuosina 2010–2014 Innofactorin liikevaihdon vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 45 %. Microsoft nimesi Innofactor Oyj:n vuoden kumppaniksi Suomessa vuonna 2015. Innofactor valittiin myös Microsoftin kansainväliseen finaaliin kahdessa sarjassa. Innofactor Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:n päälistalla toimialalla teknologia. www.innofactor.fi

Cinteros
Cinteros keskittyy toimittamaan Microsoft Dynamics CRM -pohjaisia ratkaisuja, jotka tukevat valittujen toimialojen liiketoimintaprosessia. Näitä toimialoja ovat mm. ammatti- ja muut järjestöt, palveluyritykset, koulutusorganisaatiot, kiinteistöjen hallinta, rakentaminen ja julkinen sektori. Yrityksessä työskentelee yli 100 innostunutta ja osaavaa henkilöä kolmessa toimipisteessä Ruotsissa. Vuosina 2010–2014 Cinterosin liikevaihdon vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 19 %. Yritys on korkeimman tason Microsoft Dynamics CRM -kumppani Ruotsissa ja on nimitetty vuoden Microsoft Dynamics CRM -kumppaniksi Ruotsissa kolmena peräkkäisenä vuotena. Cinterosin asiakkaisiin kuuluu suuria ruotsalaisia organisaatioita julkiselta ja yksityiseltä sektorilta, esimerkiksi Svenskt Näringsliv, IF Metall, Kommunal, Vision, Riksbyggen, Scandic ja Sodexo. www.cinteros.se